Plută Cristian din Administrația Spitalelor reținut pentru mită

Plută Cristian
Plută Cristian
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Plută Cristian, director adjunct al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București a fost reținut de procurorii DNA. Acesta este acuzat de luare de mită.

În aceșlasi dosar, au mai fost reținute și alte două persoane. Cristescu Georgel Mirel, manager al Spitalului Clinic Colentina din București și o alta care este administratorul unei societăți comerciale

Potrivit DNA, inculpatul Plută Cristian ar fi primit de la inculpatul Cristescu George Mirel suma de 20.000 euro. Banii erau pentru sprijinul acordat acestuia din urmă să ocupe funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina din București. Concret, anterior, inculpatul Plută Cristian ar fi formulat către Primăria Municipiului București o propunere care a stat la baza numirii inculpatului Cristescu George Mirel în funcția respectivă. „Negocierile” purtate în contextul de mai sus au fost intermediate de către persoana fizică, reținută în prezenta cauză

În rechizitoriu întocmit pentru a doua faptă se arată că, inculpatul Plută Cristian, ar fi primit, prin intermediul aceleiași persoane fizice, de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 306.439 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, ce reprezenta un procent de 5% din valoarea facturilor plătite de A.S.S.M.B. în contextul derulării unui acord cadru ce viza execuția unor lucrări de reparații, reabilități și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București.

Acordul respectiv ar fi fost încheiat la data de 04 aprilie 2023 de către A.S.S.M.B. cu o asociere de firme din care făcea parte și societatea comercială administrată de omul de afaceri, iar suma de bani menționată mai sus ar fi fost remisă în scopul plății facturilor la timp și a încheierii ulterioare a unor contracte subsecvente.

Comunicatul DNA poate fi consultat AICI; FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți Politic Media și pe Google News