Rus Mihai, șeful IPJ Cluj, a fost reținut de procurorii DNA

Rus Mihai, IPJ Cluj
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a patru oficiali de rang înalt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj. Printre aceștia se numără și Rus Mihai, chestor de poliție și șef al IPJ Cluj, acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații.

Conform ordonanțelor emise de procurori, pe 29 aprilie 2024, Rus Mihai a fost surprins de un echipaj de poliție conducând cu 110 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h. Pentru a evita sancțiunile legale, acesta, împreună cu comisarul șef Aurelian Mircea Rotar și agenții principali de poliție Pașca Ioan-Raul și Mureșan Cătălin-Claudiu, ar fi orchestrat o modalitate prin care să eludeze legea.

În detaliu, Rus Mihai ar fi comunicat un alt nume în locul său ca șofer al vehiculului, iar agentul constatator, Pașca Ioan-Raul, ar fi amânat aplicarea sancțiunii contravenționale până la împlinirea termenului de prescripție. De asemenea, s-ar fi convenit ca Rus Mihai să nu inițieze cercetarea disciplinară a agentului Pașca.

Pe lângă Rus Mihai, comisarul șef Aurelian Mircea Rotar este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fals în declarații și omisiunea sesizării. Agenții principali Pașca Ioan-Raul și Mureșan Cătălin-Claudiu sunt, de asemenea, acuzați de complicitate la abuz în serviciu și, respectiv, abuz în serviciu.

Comunicatul DNA poate fi consultat AICI

Urmăriți Politic Media și pe Google News