Rusia a furat cereale din Ucraina în valoare de peste 500 de milioane de euro

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia a furat cereale din Ucraina în valoare de peste 500 de milioane de euro, arată o investigație Associated Press în colaborare cu Frontline

Au fost urmărite peste 50 de nave pentru a dezvălui operațiunea rusă. Aceasta implică companii de stat și oameni de afaceri bogați. Cerealele sunt introduse în regim de contrabandă cumpărătorilor din Orientul Mijlociu.

O nava de marfă în vrac a acostat în vară într-un port din Liban. Diplomații ucraineni au spus că nava transporta cereale furate de Rusia și au cerut oficialilor libanezi să sechestreze nava.

Moscova a numit acuzația „falsă și lipsită de temei”, iar procurorul general al Libanului a fost de partea Kremlinului și a declarat că cele 10.000 de tone de orz și făină de grâu nu au fost furate și a permis nava să se descarce.

AP și PBS a descoperit că nava deținută de Siria, face parte dintr-o operațiune de contrabandă sofisticată condusă de Rusia. S-au folosit manifeste false și subterfugii pe mare pentru a fura cereale din Ucraina în valoare de cel puțin 500 de milioane de euro. Banii au fost folosiți să alimenteze mașina de război a președintelui Vladimir Putin.

AP a folosit imagini din satelit și date cu transponder radio maritim pentru a urmări peste 50 de curse. Au fost vizate navele care au transportat cereale din zonele ocupate de Rusia din Ucraina. Acestea au plecat către porturile din Turcia, Siria, Liban și alte țări. Reporterii au analizat manifestele de transport maritim, postări pe rețelele sociale și au intervievat fermieri, expeditori și oficiali

Investigația completă va fi publicată pe 25 Octombrie

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News