Rusia trimite clovni și comedianți pe front pentru a ridica morlalul trupelor

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia trimite clovni și comedianți pe front pentru a ridica morlalul trupelor. Armata rusă va trimite două „brigăzi creative” la trupele din prima linie din Ucraina

Marea Britanie a pus la îndoială duminică eforturile militare ruse de a ridica moralul trupelor sale din prima linie din Ucraina, trimițând „brigăzi creative”.

Într-un briefing de informații, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că Moscova intenționează să trimită două astfel de brigăzi de animatori. Presa rusă a informat că grupurile vor include artiști de circ, cântăreți de operă și actori.

O imagine din anunțul de presă al brigăzii a fost publicat de presa de stat rusă. Aceasta arăta un interpret îmbrăcat în clovn jongland cu mai multe mingi.

Divertismentul organizat pentru forțele militare nu este o noutate, în special în timpul sărbătorilor. Rusia a mai folosit comedianți pe front și cu alte ocazii. Ministerul britanic al Apărării a remarcat că soldații ruși se confruntă în prezent cu rate mari de victime. Adevăratele probleme sunt conducere slabă, lipsă de muniție și echipament și probleme cu plățiile

„Moralul fragil continuă să fie aproape sigur o vulnerabilitate semnificativă în mare parte a forței ruse”, a spus ministerul.

„Este puțin probabil ca eforturile brigăzilor creative să atenueze în mod substanțial aceste preocupări”, concluzionează declarația.

Sursă alternativă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News