Rusia va opri complet fluxul de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia va opri complet fluxul de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1 pentru 3 zile

Conducta cheie de gaze naturale din Rusia se va închide pentru lucrări de întreținere la sfârșitul acestei luni. Anințul a fost transmis de compania energetică rusă de stat Gazprom. Anunțul crește presiunea economică asupra Germaniei și a altor țări europene. Multe dintre acestea depind de industria combustibilului pentru a genera energie electrică si incalzire în locuințe

Cea mai recentă oprire va avea loc la o lună după ce Gazprom a restabilit alimentarea cu gaz natural prin conductă la doar o cincime din capacitatea. Anterior a mai avut loc o întrerupere pentru întreținere.

Rusia a învinuit reducerile prin conductă pe probleme tehnice, dar Germania a numit închiderile o mișcare politică a Kremlinului de a semăna incertitudine și de a crește prețurile pe fondul conflictului din Ucraina.

Prețurile gazelor naturale au crescut după anunț, iar acum sunt de peste două ori mai mari decât în ​​urmă cu un an.

Gazprom a spus că oprirea planificată de la 31 august până la 2 septembrie este pentru întreținere de rutină. Lucrările ar avea loc la o stație cheie de compresoare de-a lungul conductei Nord Stream 1.

Conducta Nord Stream 1 este principala conductă care leagă vestul Rusiei și Germania.

Germania a anunțat că recuce TVA-ul la gaz de la 19% la 7%. Măsura va intra în vigoare în octombrie și va fi valabilă până în martie 2024

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News