Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken, a ajuns în Israel

Bilnken și Netanyahuu despre programul fără viză în SUA
Bilnken și Netanyahuu despre programul fără viză în SUA
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a ajuns în Israel, informează AlJazeera. Diplomatul urmează să se întâlnească cu înalți oficiali israelieni într-o demonstrație de solidaritate pentru Israel.

„Vin cu un mesaj foarte simplu și clar… că Israelul au sprijinul Statelor Unite”, a spus Blinken reporterilor înainte de a se urca în avionul cu destinația Israel.

Anthony Blinken este însoțit de adjunctul său special pentru problemele legate de ostatici, Steve Gillen. Reuters a relatat că obiectivul lui Blinken este să evite escaladarea conflictului. Acesta vrea ca războiul să nu se extindă în Orient. De asemenea, să coopereze cu aliații regionali ai SUA pentru a încerca eliberarea celor peste o sută de persoane luate ostateci de către Hamas.

Vezi O judecătoare din București prinsă cu o avere nejustificată de 6 milioane de euro

Israelul anunță că nu va furniza apă și combustibil Gaza până când ostaticii vor fi eliberați. Ministrul israelian al Energiei, Israel Katz

, a spus că nu vor fi permise resurse de bază, inclusiv energie electrică și combustibil, sau ajutor umanitar, în Gaza asediată până când toți cei luați captivi de Hamas vor fi eliberați.

Între timp, aramat israeliană continuă bombardamentele în Fâșia Gaza

Numărul morților în Israel a crescut la cel puțin 1.300, spune Autoritatea Israeliană de Radiodifuziune, adăugând că aproximativ 3.300 de persoane au fost rănite.

În Gaza, peste 1.200 de oameni au fost uciși și aproximativ 5.600 au fost răniți.

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News