Șefii armatelor Rusiei și Statelor Unite au stat de vorbă pentru prima dată

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, a vorbit la telefon cu Șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, în prima conversație dintre cei doi de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, a transmis Pentagonul citat de Reuters

Valery Gerasumov, este generalul despre care mai multe publicații spuneau că a fost rănit pe front și ulerior destituit sau suspendat de Vladimir Putin. De asemenea el a fost absent la parada militară de la Moscova desfășurată pe 9 Mai

„Liderii militari au discutat mai multe probleme legate de securitate și au convenit să mențină deschise liniile de comunicare”, a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Statelor Unite ale Americii.

„În conformitate cu practica anterioară, detaliile specifice ale conversației lor vor fi păstrate private”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Agenţia de presă RIA, a declarat, citând Ministerul Rus al Apărării, că cei doi lideri militari au discutat chestiuni de „interes reciproc”, inclusiv Ucraina,

Apelul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin a vorbit săptămâna trecută cu omologul său rus, iar șeful Pentagonului a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina

Statele Unite și Rusia au stabilit o linie telefonică telefonică de când a început invazia pentru a preveni calculele greșite și orice extindere a conflictului.

Linia fierbinte pentru a preveni escaladarea conflictului este o linie telefonică deschisă, cu sediul la sediul Comandamentului European din Stuttgart, Germania, și cade în subordinea generalului Forțelor Aeriene Tod Wolters, care conduce toate forțele americane din Europa.

Vorbind joi la Bruxelles, Wolters a spus că speră că apelul dintre Milley și Gerasimov este cu un pas mai aproape de o soluție diplomatică în Ucraina.

Totuși, pe frontul diplomatic pare să existe puțin interes, la mai bine de două luni de la începutul invaziei Rusiei, care a provocat mii de morți și a forțat peste 5 milioane de oameni să fugă în străinătate.

Urmăriți Politic Media și pe Google News