Imagini cu atacul de la Pearl Harbor de acum 81 de ani

Atacul de la Pearl Harbor a avut loc 7 decembrie 1941. Ziua a început cu o dimineață de duminică perfectă pentru trupele care deserveau flota americană la Pearl Harbor.

Sub un soare de dimineață din Pacificul de Sud, echipele de softball se aliniau pe plajă. Jucătorii și-au încălzit brațele, în timp ce listele de aruncări au fost finalizate. Soțiile și copiii veneau de la slujbele de duminică spre litoral

Ei nu știau că de ore întregi flota navală și forțele aeriene japoneze traversaseră oceanul cu viteză spre baza Pacificului Americii. Acolo, ca un șir de perle întinse pe docuri și pe malul apei, era cea mai mare parte a puterii navale a Americii.

Atacul devastator japonez a început la 7:48 a.m., ucigând în cele din urmă 2.402 de americani și rănind mulți alții. Au fost scufundate patru nave mar de luptă și distruse multe altele.

În timpul atacului, japonezii au pierdut doar 10% din avioanele foloșite în bombardament

De asemenea, japonezii au profitat de ocazie pentru a ataca aerodromurile militare în timp ce bombardau flota din Pearl Harbor. Scopul acestor atacuri simultane a fost de a distruge avioanele americane înainte ca acestea să poată răspunde.

SUA au promis să nu uite niciodată ziua de 7 decembrie 1941. Atacul de la Pearl Harbor a impulsionat America în al Doilea Război Mondial. Implicarea SUA în război a dus la victoria aliaților asupra japonezilor și asupra naziștilor și a altor puteri ale Axei

Mai multe fotografii din timpul atacului pot fi văzute AICI

Sursă alternativă: BusinessInsider

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*