Șeful securității cibernetice din Germania suspectat de legături cu spionajul rusesc

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Șeful securității cibernetice din Germania ,Arne Schönbohm, este suspectat de legături cu spionajul rusesc

Ministrul de interne vrea să-l concedieze pe șeful securității cibernetice al țării, potrivit unor surse anonime din guvern, citate de presa germană. Rapoartele susțin că Arne Schönbohm a avut contacte cu persoane legate de agenția de spionaj a Rusiei.

Schönbohm este președintele Oficiului Federal pentru Securitatea Informației (BSI).

O investigație recentă a constatat însă că el este și membru al unei asociații tehnologice care a fost criticată pentru legăturile sale cu Rusia. Unul dintre membrii asociației este o companie germană care este o filială a unei firme rusești de securitate cibernetică. Compania mamă este fondată de un fost angajat al KGB.

Konstantin von Notz, șeful comisiei de supraveghere a serviciilor de informații din Bundestag, a spus: „Aceste acuzații trebuie investigate decisiv”.

Printre membrii asociației se numără și compania de securitate cibernetică Protelion din Berlin. Până la sfârșitul lunii martie, firma a desfășurat afaceri ca Infotecs GmbH.

Potrivit rețelei de cercetare Policy Network Analytics, Protelion Infotecs era o subsidiară a firmei ruse O.A.O. Infotecs, operat de un fost membru KGB.

Presa germană relatează că Schönbohm a fost îndemnat de Ministerul de Interne să se distanțeze de consiliu, dar recenta sa vizita pentru a marca aniversarea grupului a creat, în schimb, o nemulțumire larg răspândită în cadrul ministerului.

Germania a acuzat Rusia de atacuri cibernetice în ultimii ani. În 2015, când un atac cibernetic a doborât Camera inferioară a Bundestagului

Spionajul rusesc este tot mai răspândit în Europa în ultima perioadă

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News