Ministrul german al Apărării a demisionat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul german al Apărării a demisionat informează Deutsche Welle. Decizia vine după ce instituțiile de presă germane au relatat săptămâna trecută că șeful Apărării intenționează să demisioneze.

Christine Lambrecht a postat pe rețelele de socializare un mesaj de Revelion. Mesajul a fost mult criticat

În mesajul său, Lambrecht a menționat războiul din Ucraina în sunetul artificiilor în fundal.

Membrii uniunii Creștin Democrate (CDU) de opoziție au spus mesajul este total nepotrivit și au îndemnat-o să demisioneze

Demisia lui Christine Lambrecht din funcția de ministru german al apărării era de mult așteptată. Zvonurile inițiale răspândind vineri seara. Până luni dimineață, s-a confirmat: Lambrecht, aflată în dificultate, și-a prezentat demisia cancelarului Olaf Scholz. Cancelarul și-a păstrat ministrul până la sfârșit, descriindu-o ca fiind „de primă clasă” chiar în decembrie.

Mandatul ei, chiar înainte de războiul din Ucraina, a început nefavorabil. Experții militari nu erau siguri de experiența ei. Anul său de mandat a devenit o succesiune de scandaluri minore și declarații pe care mulți le-au văzut ca fiind nepotrivite. De asemenea, Lambrecht a trebuit să accepte o mare parte din criticile pentru ezitarea guvernului german de a trimite arme grele în Ucraina.

Printre altele, Ministrul german al Apărăriie și-a dus fiul într-o călătorie oficială la o unitate din nordul Germaniei cu un elicopter al Forțelor Armate Germane

Olaf Scholz spera că noua sa numire va oferi o oarecare stabilitate ministerului. Printre candidații sugerați de presa germană se numără liderul Partidului Social Democrat, Lars Klingbeil, ministrul Muncii, Hubertus Heil, și Eva Högl, comisarul pentru apărare al parlamentului german.

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News