Serviciul Secret a recunoscut că a respins solicitările lui Donald Trump pentru securitate suplimentară

Serviciul Secret Trump
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Serviciul Secret american, agenția care se ocupă de protecția demnitarilor, a recunoscut că a respins unele cereri ale campaniei lui Donald Trump pentru securitate suplimentară la evenimentele sale din anii precedenți tentativei de asasinat

Imediat după atacul din 13 iulie, agenția a negat că ar fi respins astfel de cereri. Cu toate acestea, Serviciul Secret a recunoscut sâmbătă seara, la o săptămână după tentativa de asasinat, că a respins unele cereri de sporire a securității în jurul fostului președinte.

Această schimbare va fi un punct central al unei audieri congresionale de luni, unde directorul Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, va apărea în fața parlamentarilor furioși din cauza breșelor de securitate care au permis unui tânăr de 20 de ani să urce pe acoperișul unei clădiri din apropiere la mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, și să tragă cu arma.

Purtătorul de cuvânt al agenției, Anthony Guglielmi, a declarat sâmbătă seara pentru The Washington Post că Serviciul Secret are o misiune complexă și dinamică, lucrând zilnic într-un mediu de amenințări variabile pentru a asigura siguranța protejaților săi. Agenția se bazează uneori pe departamentele de aplicare a legii locale și de stat atunci când unitățile specializate ale Serviciului Secret nu sunt disponibile.

Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a numit incidentul un „eșec”, iar unii parlamentari au cerut demisia lui Cheatle, care rămâne sprijinită de președintele Biden și de Mayorkas.

Criticile au continuat, iar președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat că eșecul agenției „este de neconceput” și că Cheatle are multe de explicat. O comisie parlamentară bipartizană va investiga Serviciul Secret. Eric Trump a cerut demisia lui Cheatle, numind-o „o rușine absolută”.

Biden a ordonat o investigație independentă, iar Departamentul de Securitate Internă și o comisie parlamentară investighează, de asemenea, incidentul.

Trump a declarat că nu a fost informat despre identificarea unei persoane suspecte înainte de a urca pe scenă în Pennsylvania. Unii participanți la miting au declarat că au văzut atacatorul pe acoperiș înainte ca Trump să urce pe scenă și au alertat autoritățile. Într-un interviu pentru Fox News, Trump a spus că ar fi trebuit să fie informat despre problemele de securitate.

Sursă alternativă: The Hill

Urmăriți Politic Media și pe Google News