Silvio Berlusconi a primit 20 de sticle de vodka de la Vladimir Putin

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Silvio Berlusconi, fost premier italian, a primit 20 de sticle de vodka de la Vladimir Putin. Cadoul a fost oferit cu ocazia zilei sale de naștere

Fostul premier italian are o prietenie de lungă durată cu Vladimir Putin. Berlusconi a fost surprins pe o înregistrare audio lăudându-se că a reluat legătura recent cu președintele rus. Acesta spunea că a schimbat cadouri cu Putin, conținând vodcă, vin și scrisori „dulci”.

Am reluat legătura cu președintele Putin, a fost auzit spunând Berlusconi. Mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce de ziua mea. Am răspuns cu 20 de sticle de Lambrusco (un vin roșu italian spumant) și o scrisoare la fel de dulce.”

Evenimentul a fost împlinirea a 86 de ani a lui Silvio Berlusconi pe 29 septembrie, la patru zile după ce dreapta a câștigat cele mai multe voturi la alegerile naționale din Italia.

Comentariile au făcut știri pe prima pagină, deoarece coaliția conservatoare a Italiei condusă de Giorgia Meloni, care a susținut puternic Ucraina în războiul cu Rusia, împarte posturile cabinetului înainte de consultări oficiale săptămâna aceasta pentru a forma un nou guvern. Forza Italia, membrul junior al coaliției, candidează pentru ministerul de externe, printre alte ministere.

Îregistrarea audio mai arată că Berlusconi păre să apere din nou poziția Moscovei în război. Acesta le-a transmis parlamentarilor săi că oficialii ruși au spus în mod repetat că Occidentul este în război cu Rusia „pentru că dăm Ucrainei arme și finanțare”.

Nu este prima dată când Berlusconi l-a apărat pe Putin. La sfârșitul campaniei, el părea să justifice invazia Rusiei. Berlusconi a spus că Putin a fost forțat să intervină alături de separatiștii pro-Moscova în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News