O companie franceză recunoaște că a plătit taxă de protecție gupării teroriste ISIS

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Compania franceză Lafrage a admis în fața unui tribunal american că a plătit sprijin material către gruparea teroristă ISIS. Banii au fost plătiți pentru ca fabrica companiei să funcționeze în continuare în Siria. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce gruparea teroristă ISIS a ucis și torturat prizonieri.

În mijlocul unui război civil, Lafarge a făcut alegerea de neconceput de a pune bani în mâinile ISIS, una dintre cele mai barbare organizații teroriste din lume, pentru a putea continua să vândă ciment, a declarat procurorul Departamentului de Justiție al SUA, Breon Peace.

Compania Lafarge a investit 680 de milioane de euro în construcția fabricii sale din Siria. Combinatul a fost finalizat în 2010, cu doar un an înainte de izbucnirea războiului în curs, care se estimează că a ucis peste jumătate de milion de oameni.

Într-o declarație, LaFarge SA și sucursala sa Lafarge Cement Syria „și-au acceptat responsabilitatea pentru acțiunile directorilor individuali implicați, al căror comportament a fost o încălcare flagrantă a Codului de conduită al Lafarge. Regretăm profund că acest comportament a avut loc și am colaborat cu SUA. Departamentul de Justiție să rezolve această problemă.

Producătorul de ciment, care s-a alăturat companiei elvețiene la Holcim în 2015, se confruntă și cu acuzații penale în Franța.

Lafarge a declarat că „continuă să coopereze pe deplin și cu autoritățile judiciare franceze

Ca parte a pledoariei sale de vinovăție din SUA, compania a fost de acord să plătească 777,8 milioane de dolari

Este prima dată în istoria SUA când o companie recunoaște că a acordat sprijin material unei grupări teroriste. 

Sursă alternativă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News