Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, a fost audiat la DNA. Acesta are caliatea de martor într-un dosar în care sunt anchetați doi directori din CFR

SIMU-ALEXANDRU ION, director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate, este acuzat de două infracțiuni. Instigare la abuz în serviciu și instigare la uzurparea funcției

CEȘA PETRU, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate, este de asemenea acuzat de aceleași infracțiuni

Potrivit DNA, directorul general adjunct tehnic al CFR, la instigarea celuilalt director, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al companiei de stat, illegal. Ulterior a emis două decizii.

Printr –una dintre ele l-a numit pe directorului general interimar, Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. După ce fapta a fost publicată în presă, cei doi directori au complotat pentru darea afară a unei subordonate. Aceasta era bănuită că ar trimis jurnaliștilor  documentul respective.

Angajatei i s-a desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare. Motivația a fost că „angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA’’ , se mai arată în comunicatul DNA.

Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA pentru că CFR se află în subordinea Ministrului Transporutrilor

După audiere, Grindeanu a transmis că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Comunicatul DNA

Urmăriți Politic Media și pe Google News