Statul român îi pregătește lui Klaus Iohannis o nouă casă de1200 mp

Klaus Iohannis Senator
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

În timp ce spitalele rămân fără suficiente resurse financiare, statul român, prin RA-APPS, pregătește o casă de 1200 de metri pătrați pentru Klaus Iohannis. Președintele ar urma să locuiască acolo după încheierea mandatului său. Potrivit unei investigații Recorder, se pare că se investesc 7 milioane de euro într-un imobil istoric, care, conform unor surse citate de G4 Media, ar urma să fie atribuit lui Klaus Iohannis conform legii.




O vilă de 1200 de metri pătrați, situată într-o zonă exclusivistă din București, dispunând de subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă, aparținând statului și utilizată anterior ca sediu de partid, acum este transformată, în cel mai mare secret, în reședința pentru o singură familie.

După renovare, imobilul va dispune de un etaj de 320 de metri pătrați, care va include două dormitoare, două băi, două sere, două săli de sport și un dressing cu o suprafață de peste 60 de metri pătrați.

La parter, va fi amenajat un cabinet pentru protocol (conform legislației aplicabile foștilor președinți de stat), o bibliotecă, un living al familiei, un living pentru oaspeți, o bucătărie, o cămară și încă un dressing.

Conform legislației în vigoare, toți președinții României vor avea dreptul la o locuință la terminarea mandatului, pe care o pot folosi până la sfârșitul vieții, cu singura condiție ca aceștia să suporte costurile utilităților.

Klaus Iohannis a luat măsuri pentru a minimiza costurile cu utilitățile la noua sa casă:




Investigația Recorder atată că după renovare, imobilul va fi echipat cu pompe de căldură și panouri fotovoltaice, ceea ce va duce la o reducere semnificativă a costurilor utilităților.

Știrea vine în contextul în care situația precară în care se află multe spitale din România este profund alarmantă. Unele unități sanitare se confruntă cu riscul real de a rămâne fără medicamente, gaz și lumină, deoarece întâmpină dificultăți financiare în achitarea facturilor către furnizori. Spitalele se confruntă cu facturi restante din 2023 și au primit și mai puțini bani la începutul acestui an, ceea ce agravează situația.

Unii furnizori au blocat conturile spitalelor din cauza neplății facturilor, iar medicii avertizează că, dacă nu sunt luate urgent măsuri de finanțare, situația va deveni de necontrolat și va afecta direct îngrijirea pacienților.

Vezi investigația integrală pe Recorder

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News