SUA susține că Iranul a trimis militari în Crimeea

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

SUA susține că Iranul a trimis militari în Crimeea pentru a-i susține pe ruși. Aceștia ar asigura suport tehnic pentru manevrarea dronelor iraniene

Casa Albă a declarat joi că trupele iraniene sunt „angajate direct la sol” în Crimeea, susținând atacurile rusești cu drone asupra centralelor electrice și a altor infrastructuri cheie ale Ucrainei. SUA susține că are dovezi îngrijorătoare ale rolului jucat de Teheran în asistența Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a declarat că Iranul a trimis militari în Crimeea într-un număr relativ mic. Membrii unei filiale a Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene au fost trimiși pentru a ajuta forțele ruse în utilizarea dronelor, a transmis și guvernul britanic.

Declarația vine în timp ce administrația Biden încearcă să creeze presiuni internaționale asupra Teheranului. Rusia bombardează ținte civile ucrainene cu ajutorul dronelor fabricate iranian. Este vizată mai ales infrastructura energetică

În ultimele zile, rușii au apelat din ce în ce mai mult la dronele furnizate de Iran. De asemenea armata rusă a folosit în atacuri rachetele de croazieră Kalibr și Iskander. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că forțele ruse au distrus 30% din centralele electrice ale Ucrainei începând cu 10 octombrie.

Oficialii de la Casa Albă spun că sancțiunile internaționale, i-au lăsat pe ruși în dificultate. Stocurile de muniție ghidată de precizie care au fost epuizate în timpul războiului de aproape opt luni. Drept urmare, Rusia a fost forțată să apeleze la Iran și Coreea de Nord pentru armament.

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News