Turcia lansează prima mașină autohtonă construită vreodată

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Turcia a început producția pentru prima mașină autohtonă construită vreodată. Este un vehicul SUV electric, relatează DW

Automobilul este denimit TOGG. Criticii spun că scopul principal al proiectului este de a-l ajuta pe președintele Erdogan să-și asigure un nou mandat.

Noua fabrică de automobile TOGG a început să funcționeze pe 29 octombrie. Data marchează cea de-a 99-a aniversare de la întemeierea Republicii Turce.

TOGG este mândria celor 85 de milioane de cetățeni ai noștri”, a declarat Erdogan la ceremonia de deschidere a campusului tehnologic TOGG, unde mașina va fi produsă în serie.

Țara este martoră la „împlinirea unui vis de 60 de ani”, a continuat el.

Proiectul TOGG a fost fondat pentru prima dată în 2018. Prima mașină autohtonă construită vreodată de Turcoa, va face țara mai independentă de producătorii de mașini străini. „Este un pas important care contribuie la ascensiunea industriei auto din Turcia”, potrivit lui Emre Özpeynirci, jurnalist și expert în automobile, care a urmărit îndeaproape proiectul TOGG.

Planul pentru anul viitor este de a produce între 17.000 și 18.000 de vehicule electrice. Uzina este amplasată lângă Istanbul. Este concepută pentru o capacitate de până la 175.000 de mașini anual, o țintă pe care decidenții doresc să o atingă în următorii cinci ani.

TOGG plănuiește să-și vândă SUV-ul cu aproximativ 50.000 de euro. Este un preț inaccesibil pentru majoritatea oamenilor din Turcia. Cumpărătorii obișnuiți nu ar putea investi mai mult de 30,000 de euro pentru o mașină nouă. Peste un an sau doi ani va urma un model mai accesibil.

Prețul ridicat de vânzare ar putea să nu fie singurul dezavantaj pentru potențialii cumpărători. De asemenea, Turcia nu are infrastructura necesară pentru proprietarii de vehicule electrice. Sunt puține stații de încărcare pentru vehiculele electrice

Sursă: DW, TRT World

Urmăriți Politic Media și pe Google News