Un acvariu uriaș din Berlin cu peste 1000 de pești exotici s-a fisurat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un acvariu uriaș din Berlin, cu 1500 de pești exotici s-a fisurat, transmite Associated Press. Acesta se afla în clădirea hotelului Radisson

Apa și sute de pești tropicali s-au revărsat în clădire și în afara ei. Acvariul era o turistică în inima capitalei germane.

În imobil se mai aflau cafenele și magazine. Peste 1 milion de litri de apă s-au scurs din acvariu cu puțin timp înainte de ora 6 a transmis poliția

Pompierii din Berlin au declarat că două persoane au fost rănite ușor. Câinii de salvare căutau în clădire pe oricine ar putea fi prins sub moloz, au spus ei.

Operatorii Sea Life spun că AquaDom de 25 de metri înălțime era cel mai mare rezervor cilindric din lume. Conținea peste o mie de pești tropicali înainte de incident. Printre cele 80 de tipuri de pești pe care le-a găzduit se numără blue tang și pește clovn. Specia este cunoscută din popularul film animat „Finding Nemo”.

„Nu am reușit încă să mergem complet la primul etaj, care este probabil locul unde vor fi acești pești”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Adrian Wentzel. Apa s-a scurs complet și nici acești aproximativ 1.400 de pești care se aflau în acest acvariu nu au putut fi salvați.”

Au existat speculații că temperaturile de îngheț care au coborât la minus 10 grade Celsius peste noapte au provocat o crăpătură în rezervor. Apoi acesta ar fi explodat sub greutatea apei. Poliția a spus că nu există nicio dovadă că incidentul ar fi rezultat în urma unui atac.

Aproximativ 300 de oaspeți și angajați au fosr evacuați, a mai transmis poliția

Acvariu uriaș din Berlin a fost modernizat ultima dată în 2020, este un magnet turistic important în Berlin.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News