Un nou atac în Paris

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un nou atac în Paris a avut loc în această dimineață, transmite Associated Press

Un atacator cu cuțit a rănit șase persoane. Incidentul a avut loc în gara aglomerată Gare du Nord din Paris miercuri dimineață. Atacatorul a fost împușcat de poliție, a declarat ministrul francez de interne.

Bărbatul atacase mai multe persoane, inclusiv un ofițer de poliție, cu o „armă cu lamă” în jurul orei 6:43, a declarat Gerald Darmanin reporterilor la fața locului. El a spus că atacatorul se afla în prezent „între viață și moarte” într-un spital.

Printre răniți s-au numărat mai mulți pasageri și un polițist de frontieră, potrivit oficialilor. Ofițerul a fost înjunghiat în spate de către atacator, dar a fost salvat de o vestă antiglonț, a spus Darmanin. O alta dintre celelalte victime a fost grav ranita la omoplat si dusa la tratament de urgenta.

Darmanin a mulțumit poliției „pentru reacția eficientă și curajoasă”.

Videoclipul postat la locul incidentului din Gare du Nord, una dintre cele mai aglomerate stații de navetă din capitala Franței, a arătat un calm ciudat, în timp ce zeci de polițiști se înghesuiau în apropierea intrării terminalului Eurostar, în zone izolate de public.

Motiv atacului nu a fost sugerat în prezent comunicat de autorități.

Recent a avut loc un alt atac în Paris. Un bărbat a deschis focul luna trecută și a ucis trei persoane. Detalii Aici

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News