Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au întâlnit o unitate de lansare a rachetelor din Siberia

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au întâlnit la un centru de lansare spațială din Siberia, informează agenția de presă de stat rusă Tass, citată de Associated Press

Discuțiile, care au inclus delegațiile lor, au început la scurt timp după ce Putin și Kim au vizitat diverse facilități din cosmodromul Vostochny, inclusiv două rampe de lansare.

Decizia de a se întâlni la Cosmodromul Vostochny, cea mai importantă unitate națională de lansare a sateliților din Rusia, sugerează că liderul nord-coreean caută asistență tehnică rusă pentru eforturile sale de a dezvolta sateliți de recunoaștere militare, pe care i-a descris ca fiind cruciali în sporirea amenințării rachetelor sale cu capacitate nucleară. În ultimele luni, Coreea de Nord a eșuat în mod repetat să pună pe orbită primul său satelit militar

Kim Jonh Un este însoțit de Pak Thae Song, președintele comitetului de știință și tehnologie spațială din Coreea de Nord. Din delagație mai face parte și amiralul naval Kim Myong Sik. Cei doi sunt implicați eforturile nord-coreene de a achiziționa sateliți de spionaj și submarine cu rachete balistice cu capacitate nucleară, potrivit către Ministerul Unificării din Coreea de Sud.

Întrebat dacă Rusia va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliți, Putin a răspun: „De aceea am venit aici. Liderul RPDC arată un interes puternic pentru tehnologia rachetelor. Și ei încearcă să dezvolte programele sale”

Întrebat despre cooperarea militară dintre cele două state, președintele rus a spus: ”Vom vorbi despre toate problemele fără grabă. Există timp”

Potrivit presei de stat din Rusia, Vladimir Putin și Kim Jong Un, vor avea discuții de câteva ore

Sursă: Associated Press; Foto: TASS

Urmăriți Politic Media și pe Google News