Volodimir Zelenski a fost desemnat personalitatea anului de Revista Time

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Volodimir Zelenski a fost desemnat personalitatea anului de Revista Time. Revista a anunțat alegerea, cu o fotografie a copertei sale cu Zelenski. Președintele ucrainean este înconjurat de ilustrații în albastru și galben

Time a remarcat conducerea lui Zelenski asupra țării sale în timpul invaziei Rusiei, care a început în februarie anul acesta.

Înainte de a intra în politică, Zelenski a fost un comedian popular. Fostul actor a jucat în rolul președintelui ucrainean din „Servitorul poporului”.

Volodimir Zelenski a fost ales președinte în 2019

La mai puțin de trei ani de la preluarea mandatului, Zelenski s-a confrunat cu invazia Rusiei

El a fost lăudat pe scară largă pentru discursul său cu puțin timp înainte de invazie. Acesta a făcut apel la cetățenii ruși să ajute la prevenirea războiului.

Cine va suferi cel mai mult de pe urma asta? Oameni. Cine nu vrea asta mai mult decât oricine? Oameni. Cine poate preveni asta? Oameni, a spus Zelenski atunci

Pe măsură ce conflictul a continuat, utilizarea prolifică de către Zelenskyy a rețelelor sociale a ajutat la inspirarea națiunii sale. A filmat clipuri în aer liber, lângă clădiri recunoscute din capitală, Kiev.

„Sunt aici. Nu lăsăm armele”, a spus el într-un videoclip pe Twitter redat de peste 19 milioane de ori. „Asta este. Atât am vrut să vă spun. Slavă Ucrainei.”

Revista Time l-a însoțit pe Zelenski într-o călătorie la Herson, la două zile după ce forțele ruse s-au retras din oraș.

El a spus că securitatea lui era „100% împotriva sa”, dar a vrut să-și sprijine cetățenii. „Este de datoria mea să merg acolo și să le arăt că Ucraina s-a întors, că îi sprijină”, a adăugat el.

Revista Time a descris cum Zelensky a fost schimbat de război și cum unora le dor de glumele și zâmbetele fostului comedian.

Dar își dau seama că acum trebuie să fie diferit, mult mai dur și surd la distragerile atenției, altfel țara lui ar putea să nu supraviețuiască, a spus revista.

Zelensky a declarat pentru Time că viziunea sa asupra victoriei depășește eliberarea poporului ucrainean și vrea să se asigure că aceasta este ultima încercare a Rusiei de a domina Ucraina

Sursă alternativă: BusinessInsider

Urmăriți Politic Media și pe Google News