Zelenski îl critică pe primarul din Kiev, Vitali Klitschko

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Volodimir Zelenski îl critică pe primarul din Kiev, Vitali Klitschko. Președintele susține că autoritățiile locale nu își fac suficient de bine treaba.

Este o declarație publică rară între liderii ucraineni. Președintele Volodimir Zelenski l-a criticat pe primarul Kievului pentru că nu a făcut suficient de multe adăposturi de urgență pentru a-i ajuta pe cei fără energie și căldură după atacurile rusești.

În urma loviturilor de rachete rusești împotriva sistemului energetic, Ucraina a înființat mii de așa-numitele centre de invincibilitate. Acolo, oamenii pot avea acces la căldură, apă, internet și conexiuni de telefonie mobilă.

În discursul său de seară, Zelenski îl critică pe primarul din Kiev

„Din păcate, autoritățile locale nu au avut performanțe bune în toate orașele. În special, există o mulțime de plângeri la Kiev… Pentru a spune ușor, este nevoie de mai multă muncă”, a spus el, adăugând că nivelul serviciilor disponibile în multe centre de la Kiev nu este suficient de bun.

„Vă rugăm să fiți atenți – oamenii din Kiev au nevoie de mai mult sprijin… mulți dintre [ei] au rămas fără curent de 20 sau chiar 30 de ore. Ne așteptăm la muncă de calitate de la primărie.”

Zelensky i-a criticat, de asemenea, pe cei despre care a spus că au mințit în rapoartele lor oficiale, dar nu a oferit detalii. Până acum au fost înființate peste 4.000 de centre.

Declarația președintelui este una neobișnuită. Volodimir Zelenski a căutat să cultive o imagine a unității naționale de la începutul războiului

Administrația municipală de la Kiev a declarat că racordurile de apă au fost restabilite în întreg orașul. Aproximativ 130.000 de locuitori rămân însă fără electricitate.

Toate serviciile de energie, apă, încălzire și comunicații vor fi restabilite în 24 de ore, au mai spus autoritățile orașului.

Sursă alternativă: Aljazeera, TJP

Urmăriți Politic Media și pe Google News