Operațiune Europol fără precedent

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

O operațiune Europol fără precedent, a avut loc simultan în 11 țări din Uniunea Europeană. Au fost arestate 44 de persoane. Indivizii arestați au fost suspectați că aparțin unei rețele infracționale de mare risc. Este considerată una dintre cele mai periculoase din Uniunea Europeană.

Investigațiile din opt țări au scos la iveală faptul că mai multe organizații criminale lucrau împreună pentru a desfășura activități policriminale pe scară largă în și în afara Uniunii Europene. Acestea includ, printre altele, traficul de droguri, spălarea banilor și îmbogățirea ilegală.

Pe 22 noiembrie, au fost efectuate un total de 94 de percheziții în toată Europa, vizând atât liderii acestor organizații criminale, cât și asociații acestora. Rețeaua criminală a funcționat în Lituania, Letonia, Cehia, Polonia, Franța, Germania și Republica Slovacă.

Această cercetare internațională urmează investigații complexe conduse de Procuratura Generală Lituaniană sub coordonarea Eurojust și Europol. De asemenea, sunt implicate în anchetă și alte structuri de forță din Europa

Amploarea traficului de droguri atribuit acestei rețele criminale este masivă. Activitățiile sale sunt conectate pe trei continente.

Rețeaua criminală a fost structurată ca o afacere, cu diferite grupuri criminale și brokeri care lucrează împreună peste frontiere pentru a controla întregul lanț de trafic de droguri. De la aranjarea unor transporturi uriașe de droguri până la distribuția în toată Europa și nu numai.

Încă din stadiul incipient al anchetei, la Europol a fost înființat un grup operațional. Eurojust a înființat și finanțat două echipe comune de anchetă (JIT), care au servit drept centru comun pentru informații penale. Țările participante au putut combina și analiza toate informațiile și probele obținute pe aceste rețele criminale la nivel național, împreună cu informațiile deținute în bazele de date ale autorităților de aplicare a legii participante.

Este cea mai mare Operațiune Europol de până acum

Sursă: Europol

Urmăriți Politic Media și pe Google News