25 de persoane suspecte că plănuiau o lovitură de stat au fost arestate în Germania

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

25 de persoane au fost arestate în cadrul raidurilor în toată Germania, fiind suspectate că au complotat pentru a răsturna guvernul. Aceștia plănuiau practic o lovitură de stat

Rapoartele germane spun că grupul de extremă-dreapta și ex-militari a plănuit să asalteze clădirea parlamentului și să preia puterea.

Se presupune că un german despre care se face referire ca un prinț numit Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani, ar fi fost esențial pentru planurile lor.

Potrivit procurorilor federali, el este unul dintre cei doi presupuși conducători dintre cei arestați

Se spune că între complotatori se numără membri ai mișcării extremiste Reichsbürger. Aceștia au fost mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente și a teoriilor conspirației rasiste. De asemenea, refuză să recunoască statul german modern.

Se estimează că aproximativ 50 de bărbați și femei au făcut parte din grupul despre care complotat pentru a răsturna guvernul. Aceștia vor înlocuirea cu un nou stat modelat după Germania din 1871 – un imperiu numit Al Doilea Reich.

„Nu avem încă un nume pentru acest grup”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

Raiduri au avut loc în mare parte din țară. Două persoane au fost arestate în Austria și Italia, a informat agenția de presă DPA din Germania. Cei reținuți urmau să fie audiați mai târziu în cursul zilei.

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a postat pe Twitter că are loc o operațiune anti-teroristă majoră. A fost planificat un „atac armat asupra organelor constituționale, a transmis acesta

Procurorul federal a spus că grupul a pus la cale o lovitură de stat violentă din noiembrie 2021.

Foștii membri ai armatei au fost, de asemenea, o parte semnificativă a complotului de lovitură de stat. printre aceștia sunt foști soldați de elită din unități speciale.

Sursă alternativă: BBC

Urmăriți Politic Media și pe Google News