Astăzi se împlinesc 21 de ani de la atacurile teroriste din 11 Septembrie

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Atacurile teroriste din 11 Septembrie 2001 marchează astăzi 21 de ani. Atunci, 19 militanți asociați cu gruparea extremistă islamică Al-Qaeda au deturnat patru avioane pline de pasageri.

Teroriștii organizației Al-Qaida au preluat controlul avioanelor care se deplasau de la Boston, Newark, și Washington D.C către San Francisco și Los Angeles.

Două dintre avioane au dus la prăbușirea Turnurilor Gemene ale World Trade Center din New York. Al treilea avion a distrus în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, iar al patrulea s-a prăbușit e o câmpie din Pennsylvania.

Bin Laden, liderul organizației teroriste Al-Qaida a comandat misiunea și s-a ocupat de alegerea teroriștilor și a piloților.

În atacurile teroriste din 11 Septembrie și-au pierdut viața 2.997 de persoane

Zece ani mai târziu, trupele americane l-au localizat şi ucis pe Bin Laden în Pakistan.

Americanii își amintesc 11 septembrie cu momente de tăcere, citiri ale numelor victimelor, muncă de voluntariat și alte omagii

Rudele victimelor se vor reuni duminică în locurile în care avioanele deturnate s-au prăbușit

Alte comunități din întreaga țară marchează ziua cu privegheri la lumina lumânărilor, servicii interconfesionale și alte comemorări. Unii americani se alătură proiectelor de voluntariat într-o zi care este recunoscută la nivel federal atât ca Ziua Patriotului, cât și ca Zi Națională de Serviciu și Comemorare.

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News