Avion de luptă rusesc prăbușit la scurt timp după decolare

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un avion de luptă rusesc s-a prăbușit la scurt timp după decolare, în Crimea. Aparatul, un Su-25, a explodat la impactul cu solul

Accidentul a fost filmat și postat pe rețelele de socializare

Clipul arăta două avioane de luptă rusești unul lângă altul. La scurt timp după decolare, ambele avioane virează spre stânga. Unul păre că a pierdut puterea și a căzut la pământ, provocând o explozie.

„Duminică dimineața în Crimeea. Un alt Su-25 a căzut. Incompetență la toate nivelurile”, a spus ministerul apăraării din Ucraina, alături de clipul de 40 de secunde.

Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, în cea mai mare parte a invaziei recente a fost prea departe de linia frontului pentru a vedea vreo luptă la sol, dar a fost folosită ca zonă de așteptare pentru trupele ruse.

Publicația Insider nu a putut verifica în mod independent videoclipul și când exact a fost filmat. Insider nu a putut găsi nicio înregistrare a filmului datat înainte de luni, sugerând că este într-adevăr recent.

Rob Lee, un expert analist, a declarat pentru publicația menționată că videoclipul este autentic

Su-25 este un avion de luptă rusesc care este folosit atât de Rusia, cât și de Ucraina

Cel puțin 49 de avioane de război rusești și 37 ucrainene au fost confirmate pierdute la 30 august. Cifrele reale sunt probabil mult mai mari

Videoclipul a apărut după ce trupele ruse au fost forțate să se retragă din regiunea de est a Harkov. Acolo, Ucraina a lansat o contraofensivă rapidă în ultima săptămână.

Sursă alternativă: BusinessInsider

Urmăriți Politic Media și pe Google News