Starea Uniunii Europene prezentată de Ursula von der Leyen

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ursula von der Leyen a susținut astăzi discursul său anual privind Starea Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc în plenul Parlamentului European

Principalele declarații ale șefei Comisiei Europene:

Am tras o învăţătură de pe urma acestui război. Ar fi trebuit să să îi ascultăm pe cei care îl cunosc pe Vladimir Putin: pe toţi jurnaliştii ruşi care au dat în vileag crimele şi care au plătit pentru asta cu preţul vieţii. Trebuia să-i ascultăm pe cei din Ucraina, Moldova, Georgia și pe membrii opoziției din Belarus.

Anul trecut, gazul rusesc a reprezentat 40% din importurile de gaz în Europa. În prezent, am ajuns doar la 9%.

Nu ne-am detașat de dependența de petrol. Azi plătim ponoasele. Danemarca a creat zeci de locuri de muncă, a înțeles problema și a devenit liderul schimbărilor.

Vara lui 2022 va rămâne în amintire tristă. Pădurile ardeau, râurile au secat. Ghețarii din Alpi se topesc mai repede ca niciodată. Va trebui să lucrăm la adoptarea climatică. UE va face presiune pentru un pact internațional pentru natură. Trebuie să fim mai bine echipați pentru a face față schimbărilor climatice.

Milioane de europeni au nevoie de sprijinul nostru și de aceea propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate la costuri mici. Aceste companii fac profituri la care nici n-ar fi visat până acum și n-aș vrea să mă înțelegeți greșit, în economia noastră socială de piață profiturile sunt acceptate. Însă, în aceste vremuri tulburi, e greșit să faci profituri imense de pe urma unui război și pe spatele consumatorilor. În aceste vremuri profiturile trebuie să fie partajate și trebuie să fie investite în cei care au nevoie.”

La discursul privind Starea Uniunii Europene, a fost prezentă și soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska

Discursul integral al șefei Comisiei Europene poate fi consultat AICI

Urmăriți Politic Media și pe Google News