Cadoul primit de un oficial polonez în Ucraina a explodat la revenirea în țară chiar în secția de poliție

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Cadoul primit de un oficial polonez în Ucraina a explodat la revenirea în țară chiar în secția de poliție din Varșovia

Oficialul polenz este un comandat al poliției. Acesta a primit cadoul în timpul unei vizite recente în Ucraina. Explozia l-a rănit ușor pe comandant și pe un angajat civil, a declarat joi Ministerul de Interne polonez.

Explozia a avut loc miercuri dimineață, la 7:50 a.m., a anunțat ministerul, citat de Associated Press. Nu a precizat ce obiect a fost în cadoul primit de comandantul polonez în timpul vizitei de lucru în Ucraina.

Comandantul s-a întâlnit duminică și luni cu liderii Serviciului de Poliție și Situații de Urgență din Ucraina

În urma exploziei, „partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere explicații relevante”, se arată în comunicat.

Acesta a adăugat că comandantul poliției se află de miercuri într-un spital pentru observație, în timp ce angajatul civil nu a necesitat spitalizare.

Polonia este un aliat al Ucrainei și îi oferă acesteia diferite forme de sprijin de la invazia Rusiei din 24 februarie. Polonia a trimis Ucrainei ajutor militar și umanitar și a acceptat un număr mare de refugiați.

Recent, o rachetă ucraineană a căzut pe teritoriul polonez. Aceasta a provenit din sistemul de apărare antieriană ucrainean. Doi polonezi au fost uciși. Incidentul s-a petrecut pe fondul unui atac rusesc masiv cu rachete asupra Ucrainei. Detalii AICI

Sursă alternativă: ABC News; Foto: Dreamstime

Urmăriți Politic Media și pe Google News