Klaus Iohannis nevoit să vină în weekend la serviciu

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Klaus Iohannis a fost nevoit să vină în weekend la serviciu. România semnează un parteneriat strategic în domeniul energiei

Acordulul este între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei. Prevede Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

Actul se fundamentează pe interesele celor patru state legate de consolidarea securității energetice naționale și regionale și a conectivității în bazinul Mării Negre. de asemenea, diversificarea surselor de aprovizionare, valorificarea potențialului de producere a energiei regenerabile din zona caspică. Totodadă, creșterea ponderii energiei regenerabile în mixul energetic național.

Acordul va fi semnat de premierul Nicolae Ciucă. La eveniment participă și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Probabil că, prezența acesteia l-a determinat pe Klaus Iohannis să vină în weekend la serviciu

Acordul cvadrilateral interguvernamental va oferi cadrul financiar și tehnic pentru realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrică din surse regenerabile între România și Azerbaidjan, via Georgia și Marea Neagră, și, ulterior, pentru transportul acestei energii către Ungaria și restul Europei, prin sistemul european de transport.

Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră face parte din acordurile în domeniul energiei convenite între Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, și Republica Azerbaidjan. Acesta este un proiect tip flagship pentru Georgia, ca parte a strategiei EU Global Gateway.

Sursa: Presidency.ro; Clipul video poate fi văzut AICI

Urmăriți Politic Media și pe Google News