Construcția unui kilometru din Autostrada A1 costă 200 de milioane de lei

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru segmentul lipsă din Autostrada A1 Lugoj-Deva. Potrivit CNAIR, finanțarea este asigurată prin PNRR

După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru ,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D

Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.

Lungimea segmentului din Autostrada A1 este de 9,3 km

Prețul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA. Astfel, costul pentru un kilometru depășește 200 de milioane de lei

Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Asociația Pro Infrastructura atrage atenția că volumul de lucru contractat de câștigătorul principal al acestei licitații depășeste capacitatea constructorului

UMB au acum 9 din totalul de 23 de contracte. Însumează peste 155 kilometri din cei aproape 440 kilometri de autostrăzi și drumuri expres aflați în prezent în execuție în România.

Surse: CNAIR, API

Urmăriți Politic Media și pe Google News