Giorgia Meloni a devenit oficial prima femeie premier din istoria Italiei

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Giorgia Meloni a devenit oficial prima femei premier din istoria Italiei. Aceasta a preuat mandatul de la Mario Draghi. Coaliția este formată din 3 partide de dreapta și extremă dreapta

Componența guvernului său are 24 de miniștrii. Dintre aceștia, 6 posturi sunt ocupate de femei

De asemenea, doi dintre miniștri au și funcția de vicepremier: Matteo Salvini, șeful Ligii antiimigrație, și Antonio Tajani, un membru important al partidului Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

Giorgia Meloni și-a declarat sprijinul pentru NATO și UE.

Italia cu noi la guvernare nu va fi niciodată veriga slabă în Occident. Nu vom forma o alianță cu niciun partid care nu ar fi de acord.

Cu un singur lucru… voi fi întotdeauna clar. Intenționez să conduc un guvern cu o linie de politică externă clară și fără echivoc, a mai spus ea.

Meloni a fost aleasă de mulți catolici datorită viziunii sale despre familia creștină tradițională. În ciuda faptului că este o mamă necăsătorită, respingerea ei a avortului și a drepturilor LGBT este atractivă pentru cei care aspiră la această imagine.

Mulți alegători independenți și-au exprimat și votul pentru Meloni. Ei apreciază faptul că a reușit să se ridice din clasa muncitoare și este familiarizată cu preocupările micilor comercianți și oamenilor de afaceri.

Sursă alternativă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News