Incidente grave în Kosovo. Focuri de armă spre o patrulă NATO

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Noi incidente în Kosovo. Au fost trase focuri de armă spre o patrulă NATO care se afla în zona de nord a statului.

Misiunea NATO din Kosovo, KFOR, a confirmat că au fost trase focuri de armă în zona Zubin Potok. Zona se află aproape de granița cu Serbia.

KFOR a declarat într-un comunicat că vehiculul de patrulare a NATO nu a fost avariat și nu au fost răniți.

Mai multe detalii despre incident nu au fostdate publicității. NATO nu a comentat de unde au venit împușcăturile. NATO și-a consolidat prezența în nordul Kosovo pentru a menține pacea fragilă, cu peste 3.700 de militari în țară.

Anterior presa sârbă a transmis că „luptele” au izbucnit după ce autoritățile kosovare au încercat să demonteze o baricadă ridicată de sârbii locali.

Poliția din Kosovo a negat incidentul într-o declarație pe pagina lor de Facebook. Instituția kosovară susține că ofițerii lor nu au fost implicați în ciocniri.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a trimis pe șeful armatei țării la granița cu Kosovo, potrivit rapoartelor presei sârbe.

Etnicii sârbi au început să ridice blocaje rutiere pe 10 decembrie pentru a protesta împotriva arestării unui fost ofițer de poliție. Baricadele au înghețat traficul prin două puncte de trecere a frontierei.

Generalul sârb Milan Mojsilovic a sous că situația „complexă” de la graniță „necesită în perioada următoare prezența armatei sârbe”.

Șeful armatei sârbe a pornit spre orașul Raska, situat la aproximativ 10 kilometri distanță de granița cu Kosovo

Cele mai recente tensiuni dintre Pristina și Belgrad provin dintr-o dispută privind interzicerea plăcuțelor de înmatriculare sârbe în Kosovo. Decizia a determinat sute de primari, judecători și ofițeri de poliție să demisioneze din funcțiile lor în semn de protest.

Este pentru prima dată în ultimii ani când o patrulă NATO face subiectul unui incident în Kosovo

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News