Investigație Recorder despre mita și traficul de influență care leagă politicul de Biserică

ÎPS Teodosie, reacție
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Recorder a publicat o nouă investigație în care arată că mita și traficul de influență sunt conectate între Biserică și politicieni. Statul român alocă în fiecare an zeci de milioane de euro către biserici, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. Împărțirea și cheltuirea acestor bani au ridicat mereu suspiciuni de corupție, notează jurnalistul Alex Nedea.

Investigația a fost realizată cu sprijinul unui preot. Acesta a filmat cu camera ascunsă mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române. Din material reiese implicarea directă și ”binecuvântarea” acestora pentru fraudarea banilor publici. În înregistrările cu camera ascunsă, apare IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Prelatul acceptă propunerea de a primi o finanțare de la buget pe bază de trafic de influență. Precum și de a ceda o mită de 20% din sumă celui care va asigura obținerea banilor prin presiuni politice.

Preotul ortodox care a realizat înregistrările se numește Petrică Leașcu. Acesta a încercat să-i prezinte dovezile obținute patriarhului Daniel, cu scopul de a-i semnala neregulile din interiorul Bisericii. Ilegalități produse chiar celui care conduce instituția. A fost dat afară din sediul Patriarhiei și amenințat cu jandarmii, conform Recorder.

Pe lângă persoanele din Biserică, în materialul Recorder mai apar și doi președinți de Consilii Județene. Unul este din partidul PSD iar celălalt din PNL

» Publicația Recorder anunță colaborarea cu CT Popescu

Investigația integrală pe Recorder

Urmăriți Politic Media și pe Google News