Sechestru pe averea a doi medici de la „Marius Nasta”

Cristian Paleru de la „Marius Nasta”
Cristian Paleru de la „Marius Nasta”
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Doi medici chirurgi de la Institutul Marius Nasta au fost reținuți cu propunere de arestare prevenitivă. Alți șase au fost plasați sub control judiciar.

Update: Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a chirurgului Cristian Paleru

Cei doi medici de la „Marius Nasta” reținuți sunt chirurgul Cristian Paleru și chirurgul Cornel Petreanu. Ultimul este și șef lucrări UMF Carol Davila. Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2022 – 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti au primit mită. În mod repetat, aceștia au pretins și primit diverse sume de bani (mită) şi bunuri de la diferiți pacienți ai acestui spital. Aceasta în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale).

Ministerul public efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracțiuni de corupție de către medici din Institutul Marius Nasta. Au fost deschise două dosare penale. Unul dintre dosare a fost deschis după sesizarea unui pacient. Al doiledosar a venit în urma unui articol publicat în presă

Întrucât, în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, cu privire la doi inculpați s-a instituit măsura sechestrului.

Măsuri dispuse

Pentru primul medic sechestrul constă în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare până la concurența sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni și 100 lire sterline.

Față de al doilea medic s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni. Acestea au fost ridicate în urma efectuării percheziției domiciliare. A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile și poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler

Sunt extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă. Cred că datoria mea esenţială este să transmit, atunci când este cazul, orice suspiciune de faptă penală. Avem datoria să creştem încrederea pacienţilor în noi, medicii. Și nu putem face asta decât eliminând din jurul nostru persoane care nu au un comportament adecvat

Echipa din Institutul ‘Marius Nasta’ se delimitează de un astfel de comportament. Pe lângă cei şase medici care sunt sub atenţia organelor penale, în ‘Marius Nasta’ sunt 94 de medici. Aceștia îşi desfăşoară activitatea într-un mod care nu cred şi sper că nu mai lase loc de alte fapte penale

Cei doi medici chirurgi reținuți câștigau din salarii peste 15.000 de lei pe lună

Foto: DC Medical

Urmăriți Politic Media și pe Google News