Klaus Iohannis, a paticipat astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar la Școala Gimnazială 126

Deschiderea anului școlar cu Klaus Iohannis si Ligia Deca
Deschiderea anului școlar cu Klaus Iohannis si Ligia Deca
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele Klaus Iohannis a paticipat astăzi la festivitatea pentru deschiderea anului școlar 2023-2024. El a ales să fie prezent la Şcoala Gimnazială nr. 162 din București. Klaus Iohannis a fost însoțit de Ministrul Educației Ligia Deca și de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În cadrul festivității, șeful statului a susținut o alocuțiune

Deschiderea acestui an școlar are semnificația unui nou început, din mai multe perspective.

Vreau să menționez, mai întâi, că, după îndelungi și temeinice dezbateri, avem, în sfârșit, legi ale educației moderne. Acestea transpun în practică viziunea proiectului „România Educată”.

Este o etapă esențială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învățământul din țara noastră. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenților.

Dragi elevi, sunteți primele generații care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ, care urmărește obiective îndrăznețe. Și îndrăzneți vă îndemn să fiți și voi în a vă urmări visurile, în a învăța cât mai mult despre domeniile care vă pasionează și în care, mai târziu, puteți să aveți contribuții de succes.

Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaştere şi talentul pentru a o împărtăşi reprezintă trăsăturile celei mai nobile vocații, care mi-aș dori să fie tot mai des o alegere de carieră. Știu că treceți deseori prin provocări care vă pun răbdarea și încrederea la încercare. Vi se cer multe în această perioadă și societatea nu v-a arătat mereu aprecierea și recunoștința care vi se cuvin

Mesajul meu pentru dumneavoastră, dascălii, rămâne același: sunteți indispensabili viitorului țării noastre, a mai spus Klaus Iohannis la festivitatea pentru deschiderea anului școlar

Alocuțiunea integrală poate fi consultată pe Presidency.ro; Foto: EduPedu

Urmăriți Politic Media și pe Google News