Membru nou în Consiliul Superior al Magistraturii

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Consiliul Superior al Magistraturii are un nou membru. Este vorba de Ioan Sas, avocat și cântăreț de muzică populară. Acesta va fi reprezentantul societății civile în CSM.

Societate civilă are doi reprezentanți în CSM. Aceștia sunt numiți de Senatul României

Practic membrii sunt propuși de partidele politice. Aceștia ajung să fie numiți în urma negocierii dintre partidele aflate la guvernare. Această funcție este bine remunerată: câștigă anual de la 323.400 lei și până la 470.000 de lei net, adică între 27.000 lei- 39.000 lei net /lună

În ședința din 14 decembrie 2022, Plenul Senatului României l-a ales pe avocatul Ioan Sas din Baroul Maramureș ca reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii.

În favoarea lui Ioan Sas au fost 74 de voturi „pentru” și 16 „împotrivă”.

Potrivit legii, pot fi membri din partea societății civile în CSM specialiști în drept, cu o vechime de cel puțin 7 ani în activitatea juridică, care se bucură de înaltă reputație profesională și morală și nu fac parte din niciun partid politic.

Mandatul lui Ioan Sas în Consiliul Superior al Magistraturii este de șase ani. Va expira la 6 ianuarie 2029.

În 2020, pe contul de Facebook, Sas și-a exprimat susținerea publică pentru alegerea ca președinte al Consiliului Județean Maramureș al lui Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD la nivel național. Sas a fost membru PSD și consilier județean din partea acestui partid până în octombrie 2020. Atunci a demisionat din ambele poziții.

Este un obișnuit al emisiunilor de muzică populară, având postate mai multe melodii și pe Youtube. Cântă atât vocal, cât și la taragot.

Urmăriți Politic Media și pe Google News