Ministrul austriac de Interne: Nu are sens să admitem România în Schengen

România Schengen
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul austriac de Interne reiterează faptul că Austria se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen

Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croația și să nu admitem Bulgaria și România acum. Ceea ce contează (în cazul sistemului de azil) este ca trei aspecte fundamentale să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile și distribuirea. Cert este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. Și de aceea trebuie să continuăm să muncim și să luptăm. Chiar și cu consecințe destul de dure”, a declarat ministrul austriac de Interne. 

Anterior acesta a spus că nu este momentul să votăm acum o extindere dacă sistemul de frontieră externă nu funcționează.

Problemele invocate de Gerhard Karner sunt legate de fluxurile de imigranți care ajung în Austria

De asemenea, cancelarul Austriei susține poziția ministrului de Interne

Din Croaţia nu simţim nicio presiune migratorie către nord. Deoarece Croaţia îndeplineşte protecţia frontierei într-o manieră exemplară, nu văd nicio problemă în acest sens. La urma urmei, ţările sunt votate individual. Mai simplu spus: Amenințarea cu veto este îndreptată numai împotriva Bulgariei și României. Avem 100.000 de persoane care au trecut neregulamentar granița, dintre care 75.000 au traversat țări cu România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrate de autoritățile de securitate de acolo. Acesta este un risc de securitate și trebuie să avem grijă”, a declarat Karl Nehammer

Ieri, Olanda și Suedia au transmis că vor susține aderarea României la Spațiul Schengen. Anterior, cele două state au exprimat reticențe privind acceptarea României.

Decizia finală ar urma să fie luată în Consiliul JAI din 8 Decembrie

Sursă alternativă: Kurier

Urmăriți Politic Media și pe Google News