Zelenski spune că plafonarea prețului pentru petrolul rusesc este o glumă

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Zelenski spune că plafonarea prețului pentru petrolul rusesc nu este una serioasă. Decizia G7 nu va descuraja Rusia să continue războiul, a mai spus președintele ucrainean

Națiunile Grupului celor Șapte (G7), Australia și Uniunea Europeană au convenit asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru țițeiul rusesc pe mare. Acțiunea este parte a unei campanii internaționale de reducere a capacității Rusiei de a-și finanța războiul

Deoarece cele mai importante firme de transport maritim și de asigurări au sediul în țările G7, plafonul de preț ar face foarte dificil pentru Rusia să-și vândă petrolul la un preț mai mare.

Conform acordurilor de vineri, companiile de asigurări și alte firme de transport petrol ar putea cumpăra țiței rusesc doar dacă prețul petrolului este la sau sub plafon. Majoritatea asigurătorilor sunt localizați în UE și Regatul Unit și ar putea fi obligați să respecte plafonul.

Rusia a respins plafonarea prețului pentru petrolul rusesc la 60 de dolari stabilit de aliații occidentali ai Ucrainei.

Moscova „nu va accepta acest plafon”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Rusia va continua să găsească cumpărători pentru petrolul său. Este o încercare „periculosă” a guvernelor occidentale de a introduce un plafon de preț la exporturile sale de petrol.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că trebuie să analizeze situația înainte de a decide asupra unui răspuns specific.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că este „destul de confortabil” pentru Moscova. Kievul a făcut solicitării pentru un plafon mai mic.

Cei mai mari cumpărători de petrol ai Rusiei, China și India nu fac parte din acord

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News