Ministrul Educației a plagiat un curs universitar

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar, relatează Presone. Acesta și-a însușit fraudulos și paternitatea celor 13 capitole semnate anterior de alți doi autori. Unul dintre autori este fostul său coordonator de doctorat.

Este vorba de un curs de specialitate de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București 

Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele lui Sorin Cîmpeanu în ediția din 2006

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Potrivit legislației din România, reglementările privind dreptul de autor al unor opere originale se aplică și domeniului științific, inclusiv cursurilor universitare. Acestea sunt protejate din punct de vedere legal ca orice altă creație originală. 

Ministrul Educației a promovat o lege prin care faptele sale din 2006 și 2009 ar urma să fie considerate prescrise la trei ani de la comiterea lor. Cele mai dure sancțiuni care i-ar putea fi aplicate pentru cele două abateri au fost eliminate din lege, mai notează Pressone

O petiție lansată recent a strâns zeci de mii de semnături pentru demiterea lui Sorin Cîmpeanu. Motivele invocate de către inițiatori au vizat proiectele legislative inițiate de Ministrul Educației. Premierul sau președintele au refuzat să-l demită, acesta fiind și astăzi în funcție

Plagiatul premierului Nicolae Ciucă a fost de asemenea semnalat de Emilia Șercan de la Pressone. Detalii AICI

Citiți articolul complet pe Pressone

Urmăriți Politic Media și pe Google News