Reguli simple pentru tot ce înseamnă bagaje de mână

criterii pentru bagaje de mână
criteriile standard pentru bagaje de mană
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Parlamentul European cere standarde uniforme pentru orice bagaje de mână permise în avion. Acestea să fie valabile pentru toate companiile aeriene din UE. Eurodeputații cer Comisiei Europene implementarea unui regulament care să fie agreeat de toate companiile aeriene.

Într-o mișcare menită să abordeze nemulțumirile din ce în ce mai crescute ale călătorilor, deputații din europeni adoptă o rezoluție importantă. Aceasta vizează stabilirea unor standarde uniforme și simple. Se aplică la toate categoriile de bagaje, inclusiv de mână și la companiile aeriene active în Uniunea Europeană.

În ultimii ani, pasagerii au exprimat tot mai multe nemulțumiri cu privire la normele inconsistente referitoare la bagaje. Acestea sunt aplicate la urcarea în avion de diverse companii aeriene. Regulile maschează însă în mod frecvent costuri ascunse și fac dificil calculul exact al prețurilor biletelor de avion. Se generează confuzie printre călători. Prin urmare, deputații europeni au solicitat Comisiei să impună restricții asupra taxelor suplimentare percepute. Evident, pentru acele bagaje de mână care se încadrează în setul standard de parametri.

Rezoluția adoptată astăzi subliniază necesitatea unei abordări coerente și transparente pentru bagaje în aviația comercială din UE. De asemenea, accentuează importanța asigurării unei experiențe mai clare și echitabile pentru călători,. Se are în vedere transparența în ceea ce privește costurile totale ale unei călătorii cu avionul.

Efectele rezoluției bagajelor de mână

Comisia Europeană este încurajată să ia în considerare această rezoluție atunci când revizuiește legislația referitoare la serviciile aeriene. Se așteaptă ca Comisia să promoveze o politică care să încurajeze companiile aeriene să transporte orice bagaje de mână la costuri cât mai previzibile. Desigur, conform unui set uniform de dimensiuni și greutăți. Se urmărește eliminarea taxelor suplimentare nejustificate pentru pasageri.

Prin adoptarea acestei rezoluții, Parlamentul European demonstrează preocuparea sa față de transparența și echitatea în industria aeriană. Se manifestă și dorința de a asigura o experiență mai simplă și mai clară pentru călători.

Sursă: Parlamentul European

Urmăriți Politic Media și pe Google News