Reunificarea Germaniei. Nemții sărbătoresc 33 de ani de la eveniment

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Reunificarea Germaniei. Nemții sărbătoresc  33 de ani ca țară reunificată, principalele evenimente fiind organizate la Hamburg în acest an. Liderii au făcut apel la coeziune, solidaritate și, de asemenea, investiții mai mari în Est

Ziua de 3 octombrie este sărbătoarea națională a Germaniei. Se marchează ziua în care Germania de Est comunistă s-a alăturat Republicii Federale Germania sau Germania de Vest, creând un singur stat german pentru prima dată din 1945. Evenimentul a avut loc în anul 1990

Episcopul Hamburgului, Kirsten Fehrs, a emis o pledoarie pentru coeziune, într-o slujbă ecumetică ținută în Biserica Sf. Mihail. „Să ținem împreună ceea ce se depărtează în prezent în politică și societate

Aceasta este responsabilitatea tuturor, a mai spus episcopul la evenimentul organizat pentru Reunificarea Germaniei. Fie că sunt sau nu religioși. Și se aplică atât estului, cât și vestului, partidelor politice, forumurilor climatice, cluburilor sportive și sprijinului pentru refugiați, a spus ea. Numai împreună putem conduce vasul prin marea vremurilor, pe fluxul vieții pe care Dumnezeu îl dorește pentru noi.

Sărbătoarea pentru Reunificarea Germaniei readuce pe agendă și situația economică din estul țării

Sunt îngrijorări cu privire la slăbirea economiei din Est. Ministrul Economiei, Robert Habeck, a subliniat importanța investițiilor în regiune. El își propune să vadă 20 de investiții majore în valoare totală de 50 de miliarde de euro  în regiune, a spus el în prealabil pentru presa Funke Group.

Cu proiecte precum fabricile de cipuri din Saxonia-Anhalt și Saxonia sau stabilirea companiilor de baterii din Brandenburg, apar ancore care vor duce la noi poli de dezvoltare, cum ar fi companiile de construcții sau furnizorii de servicii, a spus Habeck.

Lucrurile merg înainte, iar perspectivele devin din ce în ce mai concrete. Și astfel vom continua să perseverăm în a transforma proiectele în succese.” Sprijinul economic pentru regiunile din estul Germaniei este pe agenda sa, a spus el.

Semiconductorii sunt importanți pentru crearea de valoare în multe sectoare, cum ar fi industria auto, a declarat Monika Schnitzer, membru al Consiliului Experților Economici din Germania, pentru ziarul Rheinische Post.

„Din perspectivă germană și europeană, este perfect logic să avem această producție la nivel local, mai ales din motive geostrategice”. Regiunea din jurul Dresdei, de exemplu, se poate lăuda cu o mare ofertă de muncitori calificați, furnizori și facilități de cercetare, a spus ea.

Sursă: DPA

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News