Cătălin Predoiu, limbaj de cartier în Parlament

Cătălin Predoiu, ministrul de interne
ministrul de interne Cătălin Predoiu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a oferit astăzi un ”limbaj de cartier” în Parlament. Ministrul PNL a fost chemat de USR să dea explicații în plenul Camerei Deputaţilor despre strategia privind combaterea traficului de droguri.

Procedura prin care Cătălin Predoiu a venit în Parlament este „Ora Guvernului”. Solicitarea USR a fost intitulată: Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri.

Anterior, într-o emisiune televizată, ministrul de Interne a afirmat că  România a pierdut lupta cu drogurile.

Cătălin Predoiu a rostit un discurs agresiv, exprimând atacuri și insulte serioase la adresa membrilor USR. I-a descris pe aceștia ca fiind „distruși”. A afirmat: Sunteți preocupați de ideea de distrugere. Nu reprezentați Uniunea Salvați România, ci Uniunea Distruge România!

Ați plecat cu pantalonii murdari de la guvernare după prima bătaie cu PNL. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat și manipulat din umbră. Cătălin Predoiu a mai spus: Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală și acum nu faceți decât să atacați pe toți cei care vor să facă ceva în țara asta…

Eu am spus că am pierdut lupta cu drogurile, dar am pus virgulă şi am spus ne reorganizăm să o câştigăm. Asta era sensul declaraţiei mele şi de aceea spun că sunteţi lipsiţi de onestitate şi subminaţi încrederea în aparatul de aplicare a legii, a mai adăugat ministrul de Interne.

Amintim că Ministerul de Interne a fost condus de PNL în ultimii ani. În această perioadă, instituția a ajuns la un nivel de încredere foarte scăzut. Aceasta din cauza numeroaselor evenimente nefericite gestionate prost sau ineficient. Recorder a publicat numeroase investigații care evidențiază nivelul slab de pregătire al polițiștilor dar și controlul politic în unele structuri.

Cătălin Predoiu interpelat și de reprezentantul UDMR

N-a avut RCA-ul, a avut droguri în mașină. Eu nu înțeleg, domnule ministru, într-un stat european, vă puteți imagina că un individ fără RCA și cu droguri în mașină ar fi fost lăsat să plece de Poliție?  (Cu referire la tragedia din stațiunea Mai)
E foarte suspect că Poliția n-a găsit niciun drog la trecerile de frontieră de la Marea Neagră. Am înțeles că pe plajă a găsit niște droguri, poate cineva le-a pierdut pe acolo, dar altfel Poliția n-a găsit nimic, a mai spus liderul UDMR.

Dezbaterea video poate fi urmărită AICI

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News