Rusia revine în acordul ONU privind exportul de cereale

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia revine în acordul ONU privind exportul de cereale, a anunțat președintele turc, Tayyip Erdogan în parlamentul de la Ankara

Începând cu ora 12:00, miercuri, aprovizionarea cu cereale s-a reluat”, a declarat Erdogan în parlament. El s-a referit la o conversație telefonică între miniștrii apărării turc și cel rus

Erdogan a precizat că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe omologul său turc Hulusi Akar despre reluarea exporturilor de cereale din Ucraina. Potrivit liderului turc, s-a ajuns și la un acord cu Rusia privind furnizarea de cereale către țările sărace din Africa. „În primul rând, coridorul va funcționa pentru livrările către țările sărace din Africa, în special către Djibouti și Sudan”, a spus el.

Marți, președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Tayyip Erdogan, au purtat discuții telefonice despre acordul cu cereale și despre condițiile reluării acestuia.

Moscova și-a confirmat, de asemenea, decizia de a reveni în Rusia revine în acordul ONU privind exportul de cereale

Rusia și-a suspendat rolul din acordul intermediat de ONU în weekend. A luat decizia după un atac asupra flotei sale de la Marea Neagră.

ONU a declarat luni că cerealele au continuat să părăsească porturile ucrainene, în ciuda suspendării acordului de către Rusia.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres „ salută cu căldură ” reluarea acordului de către Moscova

Surse alternative: TASS, DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News