Război în Ucraina: bombardament ziua la Cartierul General al Flotei Mării Negre din Crimeea

război în Ucraina
Război în Ucraina: Sevastopol, cartierul general flota Mării Negre
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Război în Ucraina: a fost lovit cu rachete Cartierul General al Flotei Mării Negre din Crimeea, informează TASS. Fragmente de rachete au fost  împrăștiate pe sute de metri, a raportat un corespondent rus de presă. Potrivit datelor preliminare, atât infrastructura civilă din jurul sediului Flotei Mării Negre, cât și persoanele care se aflau în apropiere în momentul atacului sunt nevătămate, a spus Razvozhayev.

Un fragment a căzut lângă Teatrul Dramatic rus Lunacharsky din Sevastopol. Potrivit Ministerului rus al Apărării, cinci rachete au fost doborâte. Un militar este dat dispărut. Clădirea în care se află Cartierul General al Flotei Mării Negre este cea mai bine apărată din Crimeea. Aceasta dispune de sisteme cu baterii S-400.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a avertizat despre posibilitatea unui al doilea atac, dar s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Acesta a sfătuit populația să meargă în adăposturi dacă sirenele vor suna din nou. Așadar suntem într-o nouă ipostază a acestui război din Ucraina.

Crimeea a servit drept centru strategic pentru sprijinirea invaziei Ucrainei de către Moscova. Sevastopolul, baza principală a Flotei Rusiei de la Marea Neagră încă din secolul al XIX-lea, a avut o importanță deosebită pentru operațiunile marine de la începutul invaziei Ucrainei. Penisula a fost ilegal anexată de către Rusia în 2014.

Atacul a avut loc la o zi după ce Rusia a lovit orașele din Ucraina cu rachete și lovituri de artilerie, ucigând cel puțin cinci persoane. Totodată, bombardamentul avea loc în timp ce președintele Volodymir Zelenski se întâlnea cu președintele american Joe Biden și liderii Congresului la Washington. Se discuta un pachet de ajutor suplimentar de 24 de miliarde de dolari. Zelenski a fost vineri în Canada pentru a se adresa Parlamentului său în efortul său continuu de a consolida sprijinul aliaților occidentali, notează Associated Press.

Sursă: TASS

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News