Dumitru Buzatu – flagrant de mită cu peste un milion de lei

Dumitru Buzatu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Dumitru Buzatu, șef al Consiliului Judeţean Vaslui a fost prins în flagrant în timp ce primea mită peste un milion de lei. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres flagrantul ar fi fost realizat printr-un om de afaceri. Suma primită era pentru a favoriza obținerea unui contract.

Banii, 1,25 milioane de lei, au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu. Acesta i-ar fi primit într-un restaurant, mai notează publicația citată anterior. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a reacționat imediat:

Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!, a transmis lerul PSD

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la un restaurant unde președintele CJ Vaslui lua masa, conform surselor G4Media.

Dumitru Buzatu este memru PSD din anul 1992. Pe atunci, partidul condus de Ion Iliescu se numea PDSR

Ultima declarație de avere consultată de Europa Liberă  arată că Dumitru Buzatu are nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui. Președintele CJ Vaslui mai are și o șalupă și două mașini.

Anul trecut a donat o casă și două terenuri fiului său. A ăncasat un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei. De asemenea, are și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

 

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News