Recompensă uriașă unui pilot dezertor rus

Rusul, pilot dezertor avea un elicopter MI-8
pilotul dezertor avea un elicopter MI-8
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ucraina acordă o recompensă de 500.000 de dolari unui pilot dezertor din aviația rusă. Informația a fost furnizată de The Kiev Independent. Pilotul rus Maxim Kuzminov, 28 de ani, a dezertat cu un elicopter Mi-8 într-o operațiune planificată cu informațiile ucrainene.

Am contactat reprezentanți ai serviciilor secrete ucrainene, le-am explicat situația mea. „Hai, îți garantăm siguranța, garantăm noi documente. Garantăm inclusiv despăgubiri bănești, o recompensă mi-au transmis serviciile secrete ucrainene, a afirmat pilotul, într-o înregistrare publicată recent.

Șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, Kyrolo Budanov, a dezvăluit în august modul în care s-a derulat dezertarea. Respectiv modul în care ficialii ucraineni au reușit să-l ajute pe pilot să dezerteze. Kuzminov a spus că părinții pilotului rus dezertor i-au susținut planurile de a fugi în Ucraina.

El a adăugat că nu mai are contact cu alți soldați ruși cu care a servit, dar ar dori să le transmită că nu există fasciști sau naziști în Ucraina, așa cum susține propaganda rusă.

Dacă faci ce am făcut eu, așa ceva, nu vei regreta deloc. Ți se va oferi pentru tot restul vieții absolut totul, a spus Kuzminov.

Kuzminov a oferit „dovezi valoroase despre aviația, sistemele de comunicații și rețeaua aeroportuară ale armatei Rusiei”, potrivit unui documentar difuzat în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, Andriy Yusov, a spus la televiziunea ucraineană că banii către acest pilot dezertor rus, vor fi plătiți în moneda națională, sub formă de recompensă

Sursă: The Kiev Independent; Fotografie cu carcater ilustrativ

Urmăriți Politic Media și pe Google News