Ucraina susține că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse la Marea Neagră

Viktor Sokolov
Viktor Sokolov
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ucraina susține că l-a ucis pe comandantul Flotei Ruse la Marea Neagră. Amiralul rus Viktor Sokolov ar fi fost ucis într-un atac cu rachete asupra cartierului general al Flotei Mării Negre din Sevastopol săptămâna trecută. Forțele speciale ucrainene au declarat că comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră, amiralul Viktor Sokolov dar și alți 33 de ofițeri au fost uciși. Aceasta s-ar fi întâmplat în atacul cu rachete ucrainene asupra sediului flotei din portul Sevastopol din Crimeea. Atac desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.

Unitățile rusești de apărare aeriană au doborât o rachetă în apropierea aerodromului militar Belbek. Aceasta conform declarației de luni seara a guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhayev. Declarațiile provin de obicei din aplicației de mesagerie Telegram.

Anterior, forțele speciale ucrainene au declarat că atacul de vineri asupra sediului flotei Mării Negre din Sevastopol a avut ca scop o întâlnire a conducerii marinei ruse. „După această lovitură, 34 de ofițeri au murit, inclusiv comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Alți 105 ocupanți au fost răniți. Clădirea cartierului general nu poate fi restaurată”, au declarat forțele speciale ucrainene

Afirmația Ucrainei a venit în timp ce autoritățile ruse au declarat luni că sistemele de apărare aeriană au respins un alt atac ucrainean. De asemenea, tot cu rachete ucrainene asupra Sevastopolului, în Peninsula Crimeea

Informația nu afost confirmată de armata rusă. De asemenea, ISW încă nu a confirmat informația ucrainenilor. „Decesele raportate ale lui Sokolov și ale altor ofițeri ruși ar crea perturbări semnificative în comandă și control în flota rusă de la Marea Neagră”, a adăugat ISW.

Sursă alternativă: Aljazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News