Putin a semnat decretul de recrutare în Rusia a 130.000 de soldați

Serghei Șoigu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care reglementează campania de recrutare în Rusia. Este un decret obișnuit pentru toamna fiecărui an. Prin acesta se stabilește că 130.000 de cetățeni sunt chemați să îndeplinească serviciul militar obligatoriu. Conform legislației din Rusia documentul care face referire la recrutare trebuie publicat pe site-ul guvernului de la Moscova.

Legea din Federația Rusă impune ca toți bărbații sunt obligați să îndeplinească serviciul militar de un an. Ei pot fi recrutați dacă au vârsta între 18 și 27 de ani. Sau să aibă o pregătire echivalentă obținută în timpul studiilor superioare.

În aceași zi, Statul Major al Rusiei a transmis că nu plănuiește o altă mobilizare,

„Aș dori să subliniez că Statul Major [al Forțelor Armate ale Rusiei] nu are planuri pentru o mobilizare suplimentară”. Declarația aparține contraamiralului Vladimir Tsimlyansky, șef adjunct al departamentului principal de organizare și mobilizare al Statului Major General al Rusiei.

Există perioade de apeluri de două ori pe an în Rusia. Convocarea din toamna trecută a început cu o lună mai târziu decât de obicei. Întârzierea a fost pusă pe seama blocajelor la birourile de recrutare pe fondul unei mobilizări parțiale.

Recruții nou chemați pentru serviciul militar obligatoriu, nu vor fi trimiși în zona de operațiuni militare speciale sau dislocați în cele patru noi regiuni ale Rusiei, a declarat contraamiralul Vladimir Tsimlyansky, citat de TASS

Potrivit ofițerului superior, soldații recrutați din toamnă vor fi dislocați în baze militare permanente pe teritoriul Rusiei, în afara zonei de operațiuni speciale și a celor patru noi regiuni.

„Proaspeții militari recrutați nu vor fi dislocați în Republica Populară Lugansk, Republica Populară Donețk, Regiunea Herson sau Regiunea Zaporojie pentru a îndeplini sarcini în zona de operațiuni militare speciale”, a spus oficialul militar rus

Sursă alternativă: TASS

 

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News