Vladimir Putin susține că Rusia este pregătită pentru negocieri de pace

Vladimir Putin Rusia arsenal nuclear
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele rus Vladimir Putin susține că este pregătit să discute negocieri de pace. Liderul de la Kremlin sune că Rusia vrea discuții care ar putea pune capăt războiului din Ucraina. Acesta a dat vina pe cealaltă parte pentru că a refuzat să vină la masă, transmite Associated Press.

Acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina artă însă contrariul

Putin a încercat în continuare să justifice acțiunile Rusiei afirmând că Moscova nu are altă opțiune și că Kremlinul apăra interesele naționale ale Rusiei, interesele cetățenilor săi și poporul.

Președintele rus a făcut anterior comentarii despre dorința de a pune capăt războiului. În septembrie, el a răspuns criticilor legate de conflictul în curs ale prim-ministrului indian Narendra Modi în timpul unei întâlniri în persoană în Uzbekistan, a informat Reuters. Putin a spus: „Cunosc despre poziția dumneavoastră cu privire la conflictul din Ucraina și știu despre preocupările dumneavoastră. Vrem ca toate acestea să se termine cât mai curând posibil”

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a scris duminică pe Twitter: Rusia nu vrea negocieri de pace. Rusia încearcă doar să evite responsabilitatea, a transmis oficialul de la Kiev

Institutul pentru Studiul Războiului, a sugerat că eforturile de război ale Rusiei slăbesc.

Pe 24 decembrie, ISW a raportat că ritmul de avans al forțelor ruse în zona Bakhmut, regiunea de est a Ucrainei, a încetinit în ultimele zile.

În aceeași zi, Ministerul Apărării din Regatul Unit a remarcat că este foarte probabil ca un deficit de muniții să fie factorul limitator cheie. Forțele ruse încercat în ultimele săptămâni să mențină operațiunile ofensive în acea regiune. Astfel, Rusia a consumat foarte multe resurse acolo

ISW a sugerat că evoluțiile ar putea determina forțele ruse să inițieze o pauză tactică sau operațională.

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News