Fostul primar din Frankfurt vinovat de corupție

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Fostul primar din Frankfurt a fost găsit vinovat, într-un proces de corupție, transmite DPA. Tribunalul a decis că acesta făcut abuz în serviciu. Concret, fostul edil a acordat favoruri unei organizații în schimbul unui loc de muncă bine plătit pentru soția sa.

El va fi amendat cu 31.500 de euro. Plata amenzii urmează să fie împărțită în 180 de plăți de 175 de euro

Procurorii spun că Feldmann și-a asigurat un loc de muncă pentru soția sa la asociația socială Arbeiterwohlfahrt. Organizația este cunoscută sub numele de Awo. Soția acestuia a fost plătită mult mai mult decât normal pentru acest post. În schimb, Feldmann a fost de acord să se comporte „binevoitor” față de organizație.

La doi ani după numirea ei ca șef de grădiniță, soția primarului, Zübeyde Feldmann, câștiga cel mai mare salariu din grila de salarii a AWO pentru astfel de sarcini. O avansare în carieră care, în mod normal, dura 17 ani. De asemenea, soția acestuia beneficia de mașină de serviciu și card pentru combustibil

Primarul Feldmann a răspuns că este „mândru” de cariera soției sale, care cuprinde „mai mult de 10 ani” în îngrijirea copiilor, cu o calificare de formare profesională, limitată cu o dublă diplomă.

Șefa departamentului social al orașului Frankfurt, Daniela Birkenfeld, a ordonat ulterior să rețină finanțarea filialei AWO din Frankfurt în așteptarea controlului, a informat agenția de presă germană DPA la sfârșitul lunii noiembrie.

Daniela Birkenfeld aparține Uniunii Creștin Democrate, partidul conservator al Germaniei, partidul cancelarului Angela Merkel.

Peter Manuel Feldmann este un politician german al Partidului Social Democrat. La 25 martie 2012, a fost ales primar al Frankfurtului. A fost în acestă funție timp de 10 ani

Fostul primar din Frankfurt susține că este nevinovat. Între timp, organizația Awo se confruntă și cu alte acuzații de corupție în instanță.

Sursă: DPA

Urmăriți Politic Media și pe Google News